Köszöntjük weboldalunkon!

Raktárból klubszoba

2019 őszén Tiszaug Község Önkormányzatának lehetősége nyílt arra, hogy a Helytörténeti gyűjteménynek helyet adó, a tiszaugiak által csak „Tájház” néven ismert épület egyik raktárából létrehozzanak egy kis klubhelyiséget, konyhával, mosdóval együtt. Tették ezt azzal a céllal, hogy egy olyan helyet tudjanak kialakítani, amit kisebb közösségek használhatnak összejöveteleik megtartására úgy, hogy ne kelljen egy másik intézmény nyitvatartástól függeniük, munkaidőhöz alkalmazkodniuk.

A Tiszaugi Nők Egyesülete nagyon jó ötletnek tartotta ezt, ezért felajánlotta, hogy pályázataik segítségével az üres tereket bebútorozzák, felszerelik, majd gondozzák, vigyázzák. A Magyarország Kormánya által támogatott „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” címen kiírt pályázata jó lehetőségnek ígérkezett, hogy terveinket valóra váltsuk. 2020-ban pályázatot nyújtottunk be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez, a „Tiszaugi Nők Egyesülete eszközbeszerzési pályázata” címen, mely a FCA-KP-1-2020/3-001526 pályázati azonosítószámot kapta.
A pályázat segítségével a helyiség fűtését szerettük volna megoldani, bútorokat, elektronikai berendezéseket vásárolni.

Az Alapkezelő Zrt. befogadta a pályázatot, és hamarosan megérkezett az eredmény is, miszerint 1 121 271 Ft ősszegű támogatásban részesült az egyesület, melyet a klubszoba berendezésére használhattunk fel.
A bevásárlást, összeszerelést követően a tavasz folyamán birtokukba is vették az egyesület tagjai a klubot.

Rendezgettük, szépítettük. Helyet kaptak benne a más pályázatokból beszerzett berendezések, eszközök is, így nagyon otthonos, jól felszerelt hely alakult ki, ahová azóta is szívesen járunk. Itt tartjuk az összejöveteleket, foglalkozásokat, itt ünnepelünk, vagy csak egy beszélgetésre jövünk össze.

 

Természetesen nem csak az egyesület használhatja a klubot. Más civil szervezetek is tarthatnak itt összejöveteleket, de családok, baráti társaságok is élhetnek a lehetőséggel, hogy ide jöjjenek. A nyári Erzsébet-táborokban részt vevő gyerekek étkeztetése is itt bonyolódott, de a közelmúltban még egy esküvő is kapott itt helyet.
Úgy érezzük, hogy ez a klubszoba nagyon jó szolgálatot tesz majd a falu lakói számára, hisz nagyon sokoldalúan ki lehet használni, mindenki helyet talál majd benne. Reméljük, hogy jól szolgálja majd a kis közösségek alakulását, fejlődését.
Köszönjük az Önkormányzat önzetlen segítségét, és Magyar Falu Program anyagi támogatását.

Tiszaugi Nők Egyesülete

INFORMÁCIÓK

Adatkezelési tájékoztató

ÜGYFÉLFOGADÁS

Hétfő: de. 8-12 du. 13-16

Kedd: de.8-12 du. NINCS

Szerda: de.8-12 du.13-16

Csütörtök: Ügyfélfogadási szünet

Péntek: de. 8-12 du. NINCS

Hétvége: Ügyfélfogadási szünet

KAPCSOLAT

Tiszaug Község Önkormányzata

6064 Tiszaug, Rákóczi út 51.

Tel: +36 56/328-001

Email: polgarmester@tiszaug.hu

TÉRKÉP

Tiszaug község önkormányzata © 2020 Minden jog fenntartva. | Az oldalt Donkó Balázs készítette.