Download the mobile app or subscribe to our newsletter to stay in touch

Don’t worry only good and interesting stuff. Spam free only

3 Smart Reasons Why You Should Consider Paying For Your Traffic

FASHION OUTLET

Travel Gear & Fashion

It is not always possible to jet off half way around the world when you and your significant other are wishing to go off on a private and romantic getaway. The great news have to spend a lot of money or go very far to get away.

Time to invest wisely

If you are in the market for a computer, there are a number of factors to consider.

Innovate bleeding-edge solutions
Brand web-enabled schemas
Cultivate real-time markets

Subscribe for a monthly roundup of best bits & trivia.

If you are in the market for a computer, there are a number of factors to consider and sign-up.

There are advances being made in science and technology everyday, and a good example of this.

Wireframes are generally created by business analysts, user experience designers, developers, visual designers, and by those with expertise

Szociális igazgatás

Vagyonnyilatkozat

Formanyomtatvány a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához és felülvizsgálatához

Kérelem települési támogatás megállapításához

Köszöntjük weboldalunkon!

Köszöntő

Ha szeretne többet tudni a Tisza középső részén fekvő Tiszaugról, Magyarország egyik gyöngyszeméről, tegyen velem egy kirándulást. A falu természeti kincseiben bővelkedő, az itt élő emberek barátságosak, melegszívűek és vendégszeretők. A házaik az Élő- és a Holt-Tisza ölelésében fekszenek.

Budapest irányából a Tisza-hídon áthaladva jobbra fordulunk. Azonnal vadregényes táj fogad minket, hiszen az Élő-Tisza árterületét vadszőlővel befutott hatalmas ősfák szegélyezik. Szemben a Holt-Tisza látványa már megállásra kényszerít, hiszen gyönyörű tavirózsa szőnyeg fedi az egész víztükröt.

Továbbhaladva érünk a főúton lévő Tájházba, ez a Tiszaugi Falusi Turizmus Kiemelten Közhasznú Egyesület első nagy alkotása, amit 1997-ben hoztak létre. A Tájház Tiszaug hagyományait, múltját hivatott bemutatni. Három részből áll: az első szinten található az úgynevezett tisztaszoba, itt látható az országban ritkaságnak számító Ágostoni Evangélikusok házi faragott oltára is. De ezen a szinten ismerhetik meg a látogatók Tiszaug halászati hagyományait is. Az 1870-es években épült, gyönyörű boltíves pince ad helyt a szüreti munka teljes folyamatának bemutatásával, szőlőlugassal, élethű szüretelő bábukkal és eszközökkel.

A Tájház mellett gyönyörű barokk kovácsoltvas kaput láthatunk, mely a hajdani Rákóczi vadászkastély bejáratát ékesíti. (Számtalan festményen szerepel a kapu, amint a Fejedelem előtte áll a lovával.) Emlékparkunkba egy faragott alföldi juhász látható, botjára támaszkodva őrzi a csendet. Itt látható még egy kopjafa, mely őrzi az akotók és gyerekalkotók nevét.

Még a főúton, egy székely kapuhoz érkeztünk. Itt Tiszaug Aranykoszorús fafaragó mestere lakik: Balás Edéné. Az állandóan megtekinthető fafaragási galériájában nagy szeretettel fogadja a hozzáérkező látogatókat. (Tel.: 70/289-3207) De ez az otthon ad helyet a minden évben megrendezett kézműves tábornak is. Itt a fafaragó otthonában lehetőség van, hogy kreatív építő és inspiráló tevékenységek mellett élményekkel, ötletekkel gazdagodva, de legfőképpen boldogan alkothassanak a gyerekek, hogy érezzék, nem csak nekik volt fontos a tábor közössége, ők is fontosak voltak a közösség számára.

Tiszaug határában található a "Körtvélyes" természeti értékeink egyike. A vadkörtés, galagonyás liget, mely ebben a formájában ritka, ökológiai megfigyelés alatt áll. Az őshonos fák árnyéka menedéket nyújt ritka madárfajoknak is. A Holt-Tisza partjának egy része szabadkempingezésre és strandolásra ad lehetőséget. A falunkban 1997 óta működik a Falusi Turizmus, öt vendégfogadó házzal. Az egyesület a falu arculatának szépítését, megújítását, a falusi funkció megtartását, a népi hagyomány ápolását, régi mesterségek művelését és oktatását és nem utolsó sorban a hagyományörző tevékenységek megtartását tűzte ki céljául. Ha felkeltettük érdeklődését és vendégünk lesz Tiszaugon, nyugodt pihenést, családias vendégfogadást tudunk biztosítani, ezenfelül lehetőség nyílik az alábbiakra is: horgászás, vadászat, vízi sportolás, lovaglás, sétakocsikázás.

Minden kedves idelátogató vendéget szeretettel várunk!

Káré Gábor

polgármester